Ugrás a tartalomra

Súgó

Jelszóváltoztatás

Jelszavát – bejelentkezést követően - bármikor módosíthatja az „Adminisztráció” felületen a „Jelszóváltoztatás” menüpontban.

Felhasználói neve automatikusan kitöltődik. A „Jelszó” mezőbe a változtatás előtti, aktuális jelszavát, az „Új jelszó”, valamint az „Új jelszó megerősítése” mezőkbe pedig az újonnan választott jelszavát kell beírnia. Jelszóerősség-mérő mutatja az aktuálisan beírt új jelszó erősségét. A rendszer kizárólag az "Erős" minősítésű jelszót fogadja el. "Gyenge" vagy "Közepes" erősségű jelszó esetén az "Új jelszó generálása" gomb inaktív marad.

A "Jelszó megjelenítése" előtti jelölőnégyzet kipipálásával megjeleníthető és ellenőrizhető a beírt új jelszó.

Az "Új jelszó generálása" gomb segítségével könnyen és gyorsan generálhat – a jelszókritériumoknak megfelelő - biztonságos jelszót. A generálást követően felugrik egy ablak, amelyen kiválaszthatja a generált jelszavak egyikét.

A „Jelszó lejárati időpontja” az új jelszó érvényességi idejére vonatkozik. A mező automatikusan kitöltődik. Amennyiben a mezőt nem módosítja, új jelszavának lejárati ideje alapértelmezetten a maximálisan adható 2 év lesz. Ha ennél rövidebb lejárati időt szeretne megadni, akkor a mezőbe kattintva a naptár segítségével választhatja ki az Önnek megfelelő dátumot. A lejárati időpontot kézzel is beírhatja, ebben az esetben éééé.hh.nn formában (a nap után nem szabad írásjelet tenni!) adja meg a kívánt dátumot.

A módosítás véglegesítéséhez kattintson az „Új jelszó mentése” gombra.

Figyelem! Az új jelszó nem egyezhet meg az előző 5 alkalommal használt jelszóval.

  Kormányzati Ügyfélvonal, telefonszám Magyarországról: 1818, külföldről: +36 (1) 550-1858. E-mail cím: ekozig@1818.hu

3.2.3 - 2018.03.29 09:38