Ugrás a tartalomra

Súgó

Kilépési beállítások

A bejelentkezést követően az "Adminisztráció" / "Felhasználói beállítások" menüpontban  Ön beállíthatja, hogy a "Kijelentkezés" gombra történő kattintást követően ügyfélkapu-szintű vagy teljes kilépést szeretne végezni. Előbbi esetben csak a helyi munkamenet zárul le. Ez azt jelenti, hogy a KAÜ-munkamenet lejáratáig (20 perc) Ön továbbra is bejelentkezett állapotban marad, azaz, ha ismét megnyitja az Ügyfélkaput és a „Bejelentkezés” gombra kattint, a rendszer automatikusan, azonosítás kérése nélkül belépteti. Teljes kilépés esetén a következő ügyfélkapus bejelentkezéshez ismét hitelesíttetnie kell magát a KAÜ-oldalon.

Az Ügyfélkapu portálról történő kilépési beállítások elvégzéséhez az alábbi opciók közül választhat.

Zárja le a KAÜ-munkamenetet is (ajánlott!)

Kilépéskor a program nem kérdez rá, hanem automatikusan törli az aktuális munkamenetet, azaz teljes kilépés történik. A folytatáshoz újbóli bejelentkezés szükséges.

Ne zárja le a KAÜ-munkamenetet

Csak ügyfélkapu-szintű kilépés történik, azaz a KAÜ-munkamenet lejártáig (20perc) bejelentkezés nélkül léphet vissza az Ügyfélkapura.

Kilépéskor mindig kérdezzen rá (alapértelmezett beállítás)

A "Kijelentkezés" gombra történő kattintást követően Ön választhatja ki, hogy ügyfélkapu-szintű vagy teljes kilépést szeretne:

"Kilépés az Ügyfélkapuról és az SSO-rendszerből" - Teljes kilépés történik, azaz a munkamenet kilépést követően törlésre kerül, a folytatáshoz újbóli bejelentkezés szükséges.

"A választott kilépési opció megjegyzése" szöveg  előtti jelölőnégyzet előzetes kipipálásával választását el is mentheti, amelyet később az "Adminisztrációs fül" / "Felhasználói beállítások" menüpontjában módosíthat.


Ön beállíthatja azt is, hogy mi történjen az Ügyfélkapu portál munkamenetének lejáratakor, azaz a bejelentkezés után inaktívan töltött 20 perc elteltével.

Amennyiben A háttérben automatikusan zárja le a KAÜ-munkamenetet is szöveghez tartozó jelölőnégyzet ki van pipálva, abban az esetben teljes kilépés történik, azaz 20 perc inaktivitás után - függetlenül a kilépésnél kiválasztott opciótól - a folytatáshoz a rendszer újbóli bejelentkezést kér. Ellenkező esetben a KAÜ-munkamenet lejáratáig Ön újbóli bejelentkezés nélkül folytathatja a munkát az Ügyfélkapun.

Az Ügyfélkapu, ill. a KAÜ-munkamenetről szóló részletes leírást a Súgó / Technikai információk / Munkamenet fejezetben olvashatja.

  Kormányzati Ügyfélvonal, telefonszám Magyarországról: 1818, külföldről: +36 (1) 550-1858. E-mail cím: ekozig@1818.hu

3.2.3 - 2018.03.29 09:38