Aktiválás

Sikeres regisztrációt követően a rendszer a regisztrációkor megadott e-mail címre elküldi az első bejelentkezéshez szükséges, egyszerhasználatos kódját. Az e-mailben kapott, egyszerhasználatos kódot a küldéstől számított 5 napon belül használhatja fel. Kattintson a levélben küldött linkre, majd töltse ki az "Aktiválás" oldalon megjelenő űrlapot.

"Felhasználónév" mezőbe adja meg a regisztrációkor választott ügyfélkapus felhasználónevet.

Az „Egyszerhasználatos kód” mezőbe automatikusan beíródik az e-mailben kapott kód.

Az „Új jelszó”, valamint az „Új jelszó megerősítése” mezőkbe az újonnan választott jelszavát kell beírnia. A rendszer kizárólag összetett, erős minősítésű jelszót fogad el.

"Jelszó láthatóvá tétele" ikonra kattintva megjeleníthető és ellenőrizhető a beírt új jelszó.

Az "Új jelszó generálása" link segítségével könnyen és gyorsan generálhat megfelelő erősségű, biztonságos jelszót. A generálást követően felugrik egy ablak, amelyen kiválaszthatja  és bemásolhatja az "Új jelszó" mezőbe a generált jelszavak egyikét.

„Jelszó lejárati időpontja” az új jelszó érvényességi idejére vonatkozik. A mező automatikusan kitöltődik. Amennyiben a mezőt nem módosítja, új jelszavának lejárati ideje alapértelmezetten a maximálisan adható 2 év lesz. Ha ennél rövidebb lejárati időt szeretne megadni, akkor a mezőbe kattintva a naptár segítségével választhatja ki az Önnek megfelelő dátumot. A lejárati időpontot kézzel is beírhatja, ebben az esetben éééé.hh.nn formában (a nap után nem szabad írásjelet tenni!) adja meg a kívánt dátumot.

Az űrlap kitöltését követően kattintson az "Elküld" gombra.

Figyelem! Elektronikus személyazonosító igazolvánnyal történő online regisztráció esetén, a sikeres regisztrációt követően - az első bejelentkezéskor megadott jelszavával - körülbelül 1 óra elteltével jelentkezhet be a tárhelyére.