Ugrás a tartalomra

Súgó

Elektronikus regisztráció

Amennyiben Ön rendelkezik elektronikus személyazonosító igazolvánnyal, abban az esetben online módon is regisztrálhat az Ügyfélkapuhoz. A regisztráció elindításához kattintson a „Regisztráció” felület „Elektronikus személyazonosító igazolvánnyal regisztrálok”menüpontjában található „Azonosítás indítása” gombra.

A megjelenő űrlapon adja meg az elektronikus személyazonosító igazolványán található, hat számjegyből és két betűből álló okmányazonosítót, majd a regisztrációs kódot. Utóbbi a személyazonosító igazolványának igénylésekor kapott tizenegy, számjegyekből és betűkből álló karaktersorozat.
Az adatok megadása után kattintson az „Ellenőrzés” gombra.

A helyes adatok megadása után megjelenő űrlapon az Ön személyi adat- és lakcímnyilvántartásban szereplő természetes személyazonosító adatai (viselt név, születési név, születési hely, születési idő, anyja neve, állampolgárság), valamint a regisztrációhoz használt okmány típusa és száma automatikusan kitöltődnek. Ezek az adatok a felületen nem módosíthatók.

A regisztrációs adatokra vonatkozó részben meg kell adnia a választott felhasználói nevét (kis- és nagybetűérzékeny, kizárólag a magyar abc betűiből állhat, minimális hossza 4 karakter, ebből minimum háromnak különböznie kell).

Az „E-mail cím” mezőbe azt a címet kell megadnia, amelyet az Ügyfélkapu-regisztrációjához szeretne használni. Az „E-mail cím megerősítése” mezőbe ugyanezt a címet kell beírnia. (Az itt megadott címet állítja be a rendszer a személyes tárhelyéhez is.)

Az „Előzetes értesítést kérek okmányaim lejáratáról” mező alapértelmezetten be van pipálva. A szolgáltatás minden Ügyfélkapu-regisztrációval rendelkező állampolgár számára ingyenes és az alábbi okmányok esetében használható:

    - kártyaformátumú személyazonosító igazolvány,
    - kártyaformátumú gépjárművezetői engedély,
    - magánútlevél,
    - gépjármű forgalmi engedély (műszaki érvényességi idő szerint).

Az űrlap kitöltését követően kattintson a „Regisztráció” gombra.

A regisztráció sikerességéről üzenetablakban kap tájékoztatást. Aktiváló kódját e-mailben küldi el a Biztonságos Kézbesítési Szolgáltató.

  Kormányzati Ügyfélvonal, telefonszám Magyarországról: 1818, külföldről: +36 (1) 550-1858. E-mail cím: ekozig@1818.hu

3.2.3 - 2018.03.29 09:38