Személyes regisztráció

Ahhoz, hogy be tudjon lépni az Ügyfélkapun, létre kell hoznia személyes ügyfélkapus azonosítóját. Ezt bármely természetes személy megteheti. Az ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amit bármelyik regisztrációs szervnél - okmányirodában, kormányablakban, a NAV főbb ügyfélszolgálatainkonzulátusokon kezdeményezhet.

Az Ügyfélkaput nem csak magyar állampolgárok használhatják. EGT- állampolgárok esetében EGT-s személyazonosító igazolványt vagy útlevelet, EGT-országon kívüli külföldiek esetén útlevelet kell bemutatni a regisztrációhoz.

Személyes megjelenéssel több ügyfélkapus hozzáférés is igényelhető, a további regisztrációkhoz azonban a rendszer már nem hoz létre újabb tárhelyet.

A személyes regisztrációhoz, valamint egyéb ügyeinek (pl. vezetői engedély, járműigazgatási, lakcímváltozási ügyek stb.) intézéséhez időpontot is foglalhat. Ehhez kattintson a Regisztráció"  / Időpontfoglalásmenüpontra, majd válassza ki az Önnek megfelelőt a szolgáltatás által felajánlott menüpontok közül.